Het Evenement

IJssel Proms is een nieuw, muzikaal evenement. Voor het eerst wordt het in Kampen georganiseerd. Het is een initiatief van Erik Heijkamp en Ab Weegenaar. De bedoeling is om het evenement jaarlijks te organiseren en ook altijd gratis toegankelijk te laten zijn!

Erik Heijkamp
Erik Heijkamp

Muziek moet je beleven, dat is de stelling van de organisatoren. Of je nou 10, 40 of 80 jaar bent. Klassieke muziek staat bekend als saaie, niet door te komen muziek. “Maar dat moet ook anders kunnen!”, bedacht Erik Heijkamp, initiator en organisator van IJssel Proms, zelf fervent Bach en Jazz liefhebber. En dus begon hij met zijn goede vriend Ab Weegenaar na te denken wat er mogelijk zou zijn. En zo is IJssel Proms ontstaan.

Met jazz wordt een op improvisatie gebaseerde muziekstijl bedoeld die be├»nvloed is door West-Afrikaanse ritmes en ontstaan is in New Orleans uit een kruisbestuiving van ragtime en blues, folk, negrospirituals en Franse marsmuziek. Oorspronkelijk betekende het woord jazz een “zeer energieke dans”. Combineer dat met Klassieke muziek en voer het uit in een kerk. Dan komen verschillende emoties en belevingen samen. Dat maakt dat IJssel Proms een uniek muziekevenement is dat zijn weerga niet kent.

Ab Weegenaar

De avond wordt uitgevoerd door de Millerband. Een bijzondere combinatie van mensen en instrumenten. Ab Weegenaar zal zelf op het orgel van de Bovenkerk een aantal nummers ondersteunen met vrolijke, doordringbare noten.

1
×
Hallo,
Als u vragen heeft, kunt u ons via WhatsApp bereiken. Dit nummer is niet om reserveringen door te geven!